ÉLHETŐ LAKÁS, VEGYSZERMENTES HÁZTARTÁS

Biztonságunk az egészség, örökségünk a jövő

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Jellegzetesen finom magyar sajátosság a leves fogyasztása. Nagyon egészséges. Különösen azoknak akik valamilyen bél irritációs, gyulladásos problémával küszködnek.

Gyümölcsleves

Vegyünk 60-70 dkg. meggyet. Jó alaposan mossuk, meg majd magozzuk ki. A gyümölcs kimagozása főként akkor javasolt, ha kisgyermek is van a családban. Egy liter hideg vízben tegyük fel főni. Tegyünk bele egy citromkarikát, ízlés szerint szegfűszeget és fahéjat. Körülbelül 10 dkg cukorral édesítsük. Nagyon javasolható a nádcukor vagy nyírfacukor használata. A vízmennyiség a főzés során ne lgyen kevesebb! Amikor megfőtt a gyümölcs (ne hagyjuk szétfőni) habarjuk be. A habaráshoz használjunk rizslisztet és tápióka port vagy burgonya esetleg kukorica keményítőt. Nagyon kellemes finom üdítő levest kapunk, amely lehűtve desszertnek is megfelel. Tejszínhabrózsákkal díszítve kitűnő. Ha nem teszünk rá tejszínhabot tej -érzékenyek és liszt -érzékenyek (laktózmentes és gluténmentes diétában) egyaránt fogyaszthatják.

Gombaleves

Vegyünk 30-40dgk gombát. A legjobb a szegfűgomba, de a csiperke is nagyon ízletes. Jó alaposan tisztítsuk meg és mossuk meg a gombát, majd szeleteljük fel (a szegfűgombát egészben használjuk). Egy liter vízben tegyük fel főni. Ízlés szerint sózzuk. Vágjunk apróra friss petrezselyemlevelet. Körülbelül egy csokornyit. A felét adjuk hozzá a gombához. Dúsíthatjuk rizzsel vagy apró tésztával. Amikor puhára főtt a gomba (ne hagyjuk szétfőni) habarjuk be. A habarást rizsliszttel készítsük, egy kis tápiókát is tehetünk bele. Ha elkészült a leves, tegyük bele a maradék petrezselymet és keverjük el. Tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölt is. Ha nem teszünk bele tésztát, akkor tej és liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Nagyon finom egészséges eledel így elkészítve.

 

Málnahab.

 

Vegyünk 30-40dkg friss málnát. Jól mossuk meg. Felezzük el. Az egyik felét turmix-gépben pürésítsük. Verjük fel habbá a tojásfehérjéket cukorral és a pürét keverjük hozzá. Az egész málnákra tegyük rá ezt a habot és tálkákban kínáljuk. Ezt az édességet is fogyaszthatják azok, akik tej érzékenyek. Érdemes olyankor elkészíteni, amikor a tojás sárgákat másik ételbe használtuk. Ez a gyümölcshab eperrel is elkészíthető, de gyakorlatilag bármely gyümölcsből készülhet. Frissen javasolt fogyasztani, hűtés után. Remélem, ízlik majd. Egészségükre!

 

 

 

 

 nevtelen_malna1.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 15
Heti: 20
Havi: 62
Össz.: 33 864

Látogatottság növelés
Oldal: Jó étvágyat!
ÉLHETŐ LAKÁS, VEGYSZERMENTES HÁZTARTÁS - © 2008 - 2024 - biootthon.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »